March 3, 2012

ütközés

Ha sokág ütközik vele, lassan kiütközik rajta s a tünetekből szépen lassan összeáll egy diagnózis. Aztán, hogy ez a diagnózis amúgy kellemes hangzású, vagy aggasztó, mert elkerülhetetlen s kérdéseket felvető, helyzettől függ. Megütközik a dolgon, de nem tud, egyszerűen nem tud szó nélkül elmenni mellette. Gyakorlatilag meg...kikapcsol. Letekeri a volumét. Akaratlanul. Tejóég.
Jól fejbevágja. Várja, hogy magához térjen. Mi ez?
S furcsállja közben, hogy este 7-kor már szinte töksötét van, ami jó, örül neki, mert volt már úgy, hogy éjszakai sétája közben kémlelte a lilásszürke szmogos eget s hiányolta azt a mély, mindent beterítő sötétséget.
Na, ha van balladai homály, akkor ez tömény prózai esti égbolt. 

Az élet néha jól pofáncsapja. Profánul kissé, de legalább lényegretörő.S nagyon szeretne visszavágni. Vagy legalábbis rendszerezni a tenyérnyomokat ar arcán, mit miért mikor hol kitől satöbbi. Vagy aztán láthassa a fától az erdőt.
Hogy aztán az arconcsapás után édes legyen a simogatás. 
Meg ilyesmi.
Az évek leforgása sem egyenlő mindenkinél. Egy év rengeteg információt hordoz magában, amelyet a kedves emberlény vagy hagy, hogy hasson rá, vagy bekötött szemmel ignorálja az egészet, mert fél szembenézni, aztán meg visszanézni s integetni neki. Lehet, hogy egy év-semmi. Lehet, hogy minden. Van, akinek 10 év is semmi. Van, aki egy év alatt is meghazudtol tízet.
Emberfüggő. 
Ha jelen van az ember.
Ha nem, akkor meg csak függ ő.

No comments:

Post a Comment