April 22, 2012

Űrturista

Néha, mikor éppen egy lassú vizű vasárnap történik, megesik, hogy nagyon messzire kalandozok.
Olyannyira messze, hogy űrhajóba szállok. De komolyan űrhajóba. Nem egy grandiózusfélébe, hanem olyan kisebbre, aranyosabbra esik a választás. Nem kell bele sokminden, csak épp ami nagyon szükséges egy ilyen bolyongáshoz a Galaxisban. S persze kellek bele én magam. S ha adódna, még van egy férőhely rezervába.
Valami nagyon szabad hétvégén fel kéne kerekedni, űrtúristáskodni egyet. Miközben felemelkednék az atmoszférába, látnám a többieket, ahogyan lógatják le lábaikat a felhőkről. Nézd, hogy lóg le a lábam a felhődről.
Aztán meg csak suhanni a kicsi bolygók között, némelyikre becsöngetni, van-e ott valaki? Hahó!
Nem nem, nem lépek be a hipertérbe, s ilyenformán nem érdekel a hiperűrsztráda sem- bámulni s felfedezni csak nyugisan lehet, hogy beszívd magadba az információt s aztán bármikor kifújhass néhány lehelletnyi bármi kedveset, ha éppen kell, hogy emlékeztessen valamire.
Az a sok csillag, azok csak ott élnek és halnak magukban, sokszor innen lentről azt se tudjuk, létezik e még az a szép fényes, amit valamiért kiszúrtál magadnak éjszakai hazafelebolyongások közben.
S ha éppen most, valaki leszakadt az űrhajójáról és a légüres térbe kényszeredett hömpölyögni, hát ne essék kétségbe. Nem tudom miért, de maradjék csak nyugodt, mert minden rendben lesz. Ez sem tudom miért.







2 comments:

  1. Ide is olyan drága a jegy, mint a Szojúzra?

    ReplyDelete
  2. hát igen biza. a jegy címszava /használd a fantáziád/.

    ReplyDelete