June 9, 2013

Mire jó a macskaállat?

Nagyon sokmindenre. Persze a konvencionális felhasználási területeket most hagyjuk. Gondolok itt egérfogásra, simogatásra, fogyasztásra, szidásra(magát a macskát, vagy a macskát belefonni lájtos szitokba), zenei aláfestésre ésatöbbi.
Ez mind alap. De ha tovább építkezünk, rájöhetünk, milyen kézenfekvő nyomatni a fészbukon. Már nem az állatot népszerűsítendő, naná, hanem magunkat. Az a jó, ha minden nap felkerül egy cica-stáció-fotó, lehetőleg külön albumba. Hipsterek esetén normális, hogy instagramos szűrőkkel ellátva az anyagot.
A macska jó párna helyett is. Meleg, puha és illeszkedik a fejformánkhoz. Persze ne ijedjünk meg, ha gyomorfunkciókat hallunk éjszaka, nyugalom, az nem a mi fejünkben van. Ha rájöttünk a turpisságra, dupla nyugalom: max fél óra, s a magatehetetlen állatnak leállnak az életfunkciói, de sajnos ekkor már elveszti ruganyosságát, ezért ajánlott rövidebb szundiknál alkalmazni.
Ha neadjisten húsvét van, vagy karácsony(tudjuk, ekkor szoktunk nagytakarítani) és mondjuk függönyt kell lecsipeszelni, mi pedig már kidobtuk a tüdőnket is a nagy lomtalanításban, bátran kérjük szőrös barátunk segítségét. Lazán hajítsuk fel a karnizsra, onnantól seperc alatt elvégzi feladatát, mégpedig a legnagyobb örömmel.
Amennyiben pajkos kedvünkben vagyunk, a kedves állat ebben is társunk lehet. Rejtsük el ballonkabátunk belsejébe, sunyin sunnyogjunk végig a főutcán, üljünk le random kiválasztott emberek mellé, majd kezdjünk el dörgölőzni hozzájuk. Ehhez az élményhez hozzájárul még a dorombolás(nagyobb hangerőért ajánlatos két cicát becsempészni) és vigyorogva várjuk a kényeztető simogatást. Ha nem kapjuk meg, fújjunk és karmoljunk az illetőre.
Ha az előzőt meguntuk, de még nem zavartak ki a főutcáról, fogjuk a macsekot és véletlenszerűen lengessük az emberek személyes zónájába, úgy 2 centire az arctól. Biztosan értékelni fogják a szeretetet.

Megvolt tehát a fészbuk aktivitásunk, a szunyóka, a takarítás és a délutáni séta. Hazaérkeztünk a kimenőből, mostmár eltehetjük magunkat befőttnek. A macskát pedig hibernálni. Jó lesz az még holnap is.

No comments:

Post a Comment