February 13, 2012

Ájlávjú, Velöntájn

Ma hétfő van, holnap pedig Valentin nap-Bálint nap-Giccsparádé nap-OFAD(Official Forever Alone Day), kinek hogy tetszik. S mint általában az ilyen /jeles/ napokon, meg az előfutár napokon  érdemes maximális óvatossággal kimenni az utcára. 
Nem, nincs szó kétméterenkénti petárdázásról, sem könnygázról, bár őszintén-anélkül is könnyeket csalhat az ember szemébe az az irdatlan sok giccses szar, amivel ilyenkor lepik el az utcát a szezonárusok. Beszélek itt a felhalmozott, egymás hegyén-hátán felsorakozó piros szivecskepárnáról meg ájlávjú feliratos rózsaszin ajándéktárgynak szánt akármikről. Hjuj na, most komolyan. Ezzel kéne kifejezni bődületesen túláradó érzelmeinket egy -általános esetben- ellentétes nemű egyénnek? S aztán meg pont az arra kijelölt napon, mi? Nyilván. Bii máj velöntájn, óje.
Egyébként ezen meglátásom roppantul hasonlit a december 6.-át kritizálóra, annyi különbséggel, hogy akkor a csúfságos virgácsokra(s egyéb hasonló ünnepi kellékekre) tettem illetlen megjegyzést, most viszont a kommerc valentin tárgyi megynilvánulásait kritizálom-olybá hiszem, joggal. 
Persze, kell februárra is valami kis hangzatos jeles nap, amikoris jelentős mennyiségű pénzt csalhatnak ki az anyagias népekből. Mer' legyen minél nagyobb, drágább, több, csillogóbb, hadd fejezzem ki mennyire szeretem(?!) az illetőt. After-Karácsony. Avagy legyen minden nap karácsony.
A másik vicces része a dolognak, amikor a kis fiatal tizenéves jánykák sikitanak fércbukon(meg mindenhol), hogy ők biza büszke szinglik lesznek bálint napon is és leszarják. Ők megvannak fehér lovag nélkül is, netán kollektiv nyöszörgést rendeznek a dátum nagy utálatának hevében. Brace yourselves, valentines day cries and moans are coming!
Hát, részemről mindegy, én nem hiszek ebben a bűvös dátumban(persze bármiféle pozitiv csalódást szivesen fogadok, háááááh-s őszintén szólva nem tudom eldönteni, hogy ez most szarkazmus, avagy sem).


Mindenesetre, ha már témában vagyok- holnap Anti-Valentin Giccs Party a Moszkvában. ;)


Na. Asszem most ennyi. 
Ollé!

No comments:

Post a Comment