January 27, 2014

MEGDÖBBENTŐ! Dr. Csernus Imre eltitkolt irodalomkritikai jegyzetei

Dr. Csernus Imre titkos irodalomkritikai- és pszichoanalatikai elemzései, jegyzetei kerültek a bulvármédia izzadt karmai közé, amikoris egy tolvaj kirabolta a sztárpszichológust, valamint pénztárca és egyéb iratok mellett egy kis noteszt is talált, melyben többek között az alábbi szemelvény is megjelenik. (A tolvaj azóta meggazdagodott a napvilágott látott notesz referenciájaként. Lássuk hát miféle titkok rejtőznek ezen lapokon.

"Az árgyélus kismadár
-nem száll minden ágra => válogatós, akár sznob
-én sem fekszem mindenkor az paplanos ágyba => persze, mert mindenkor más ágyát használja
-szánj meg, bánj meg => szeretetkurva, másoktól függ, mártír, képtelen a saját lábán megállni
                                             Fojtogató bűntudat emészti a lírai ént, párhuzamot vonva az árgyélus kismadárral önmagát elesettnek, gyengének mutatva.
Végső elkeseredettségében dalba költi önnön nyomorúságát, ezzel is kompenzálva saját szenvedéseit, - legalább így maradjon fent a köztudatban, ha már sikeres, hasznos ember a büdös életben nem lesz belőle. Valszeg lappangó személyiségzavarral küzdhet és mivel nem vállalja önmagát, felveszi az Árgyélus kismadár művésznevet.
Paplanos ágy – metafóra, ebben a kontextusban azt jelzi, hogy valószínűleg nem volt gyerekszobája, esetleg csapongó életvitele miatt a szülei fiatalon kilakoltatták otthonról, ezért a haverjainál húzta meg magát. Vagy a szeretőinél.(~ alkalmi homeless?)
Név: kismadár: a lírai én képtelen felnőtté vélni, lélekben még mindig egy szaros kölyök, aki képtelen magáról (nem hogy másról) gondoskodni. Titkon elvárja, hogy kiszolgálják. Saját kiszolgáltatottságát másokra vetíti, hogy ezzel nyerjen felsőbbrendűségi látszatot. Valójában csak egy nyomi köcsög, aki fél megoldai az életét.
Fajára következtethetünk logikusan: minden jel arra mutat, hogy a fiktív madár alter ego feltételezhetően szarka, aki lop, csal és hazudik, hétvégenként pedig a híd alatti bokrokban szipuzik az aljanéppel. Szereti a csillogó tárgyakat (főleg lenyúlni), melyből szerzi a kokót kilóra az alvilág legnagyobb arcától, Dodótól, akiről mindenki azt hitte, hogy rég kihalt, de nem, csak jól megrendezte a halálát.

 (Muszáj volt, a Lewis Carroll ügyben szerzett priusza miatt, hiszen összefüggésbe hozták egy Alice nevezetű kislánnyal, akit egy underground menekülttáborban ismert meg.)
-továbbá"


(Sajnos ez a bejegyzése nem folytatódott, valszeg azért, mert az említett sztártolvaj elemelte.) Következő lapszámunkban újabb írást közlünk.)

No comments:

Post a Comment