July 27, 2013

Haj-bók - lélekerősítő életmód tanácsok

Semmiféle újdonságot nem mondok azzal, hogy a tusványosi tusolás nem egy főnyeremény, amennyiben a tusolóból kiáramló vízhőmérséklet nem ér el egy olyan átlaghőmérsékletet, amely vállalható lenne - megalapozva a kellemes pancsolást a zuhanyrózsa árnyékában(míg hatszáz ezer magyar vár odakint reánk).
Meg por is van, sok. A haj meg koszolódik. Előbb-utóbb elkerülhetetlenül eljön a pillanat, amikor muszáj lecsutakolni a hajszőrzetet is. No de. Ha majdhogynem jégkása töri útját feléd a csapból, mert teszem azt épp lemaradtunk a legendás melegvízről, ez nem is olyan egyszerű feladat. Nem fogunk ujjongva rituális táncot lejteni a vízistennek, jóllehet erősen szidni fogjuk a jelenséget.
Két dolgot lehet ilyenkor tenni:
1. Halálhörgésekkel megelőlegezve az élményt, remegve odatartani a fejet, jobb/bal kézzel a tusolócsap felé nyúlni, míg életünk filmjét látjuk magunk előtt leperegni és ismételjük a mentő telefonszámát, amennyiben az agyhártyagyulladást szeretnénk kitörölni szótárunkból. Aztán megengedni a vizet és óvatosan, kisebb majd egyre nagyobb fejfelületekkel megbarátkoztatni a frissítő nedűt. Közben ne feledjük a sikítást, másik kézzel a fal kaparászását és a vad dübügő toporzékolást, mert előző nap megihletett a Cserey Csaba dobkoncert.
2. Ha nem vagyunk anarchisták, bátran hódoljunk be a rendszernek és némán tűrjük, amint elnyom minket a fagyhalál. Ha lemostuk a sampont, keseregve csomagoljuk hajunkat törölközőbe és a továbbiakban tetszőleges szobaszögletben pityeregjünk a szomorú eseten kb. 2-3 órán keresztül. (Gyakorlottabbak megengedhetik a 4 óra hosszát is).
A kellemetlen élményért kárpótol viszont, hogy cirka tíz perc napon tartózkodás után friss, száradt hajjal feszíthetünk a bátortalan zsíroshajúak előtt. Hatalmas előnye a tusványosi hajmosásnak, hogy a száradás után akár már 20 perccel is duplára nő hajtömegünk, hiszen a por baromi jó volumennövelőnek számít. Jessz!
Tanács jószívűeknek: amennyiben azt vennénk észre pajtásainkon, hogy ódzkodnak a hidegvizes zuhétól és folyamatosan csúsztatják az eseményt, biztassuk őket. A leghatékonyabb, ha nemes véletlenszerűséggel rájuk ömlik érthetetlen módon egy fél pohár sör(amúgyis jót tesz a hajnak), esetleg érdekes színfolt eléréséért rájuk kenegetjük a majonézes gyros egy kiválasztott térfelét.
Hansúlyozom tehát a hatékony egyszerűséget a bonyodalmak elkerülése végett. Válasszátok az életet.

No comments:

Post a Comment