July 17, 2011

családi kör

Ma a családi élet szépségeiről írok.
Előszöris tudni illik, hogy legtöbb esetben, a gyerekek igenis egy családba születnek, s ez az esemény elég huzamos ideig végigkíséri életüket. A gyerek mindenféle megfigyelést tesz és következtet. Persze ezek a meglátások évtizedenként változnak.
Viszont vannak olyan állandó dolgok, amelyek örök talányként címkéződnek fel a családi élet Nagykönyvében. Például, hogy egy ablakban felejtett szalámirúd avagy vinetta hogyan okozhat parázs veszekedést a nagyok között, mindeközben a gyerek elgondolkodik, hogy akkor most ki a....kakás kölyök és ki a....á hagyjuk. De a kagylóban hagyott borsószem is igazi atomfegyver. Szóval komolyan, aki azt hiszi, hogy Románia nem atomhatalom, hát: DE. Az is szemenszegett hazugság, hogy unalmas az otthoni élet. Ugyaaan! Csupán pár szem hangya szükséges a padlóra,  
amit történetesen anyuka megtalál és indulhat az apokalipszis-szimulációs program. Szülő leizzad, pánik a köbön, rohamosztag a rovarírtóért, ádáz küzdelem, Halálcsillag bevetése, 
fénykard, Jedi erő meg minden. Azok a szerecsia hangyák már rég kivergődték utolsó lehelletüket, de nem baj, mert ez a director's cut 3 órás vörzsön. Szóval izgalmas, tényleg.
Egyébként olyat is hallottam már más családban, hogy szülők tanakodnak a vasárnapi menüről, s feltevődik a kérdés:
-Na, akkor legyen a második szilvásgomboc. Körtéből jó lesz?
...Kicsit a 100%-os narancstartalmú nektár nyomokban narancsot tartalmaz esete.
Megesik, na, megesik.
Így a végére pedig jó tanácsként elmondanám, hogy nem érdemes nagy kiadásokba hajszolni magunkat, a reklám úgyis át**sz, mert az a rovarírtó nemcsak a csomagoláson feltüntetett egy darab hangyára elég.

Na. Köszöntem.

No comments:

Post a Comment