July 13, 2011

szerda délelőtt

Megannyi röpke rohanás színezi ezen hetemet. Közeleg a felvételim és mindenféle nyomtatás, fénymásolás, hitelesítés lép előtérbe. Azon felül meg minden egyéb. A minőségi élvezetért pedig a 35 fok felelős, már-már elképzelhetetlennek tartom a napi olvadás hiányát. Szóval ez ilyen júliusi vízkereszt. És ha már július, akkor felvételi másnapján, amikoris megtudom, hogy oké vagy kevésbé oké- következő reggelen már a tizenkilencedik életévemmel a hátamon ébredek. Összejön itt minden szépen sorjában. Már egyszer azt is meg kéne érjem, hogy ne találjak zaccot a kávém alján.
Amúgy jelen pillanatban a legjobban a hétvégét várom, az úticél ugyanis Pádis avagy Aranyos. Kicsi elvonulás a nagyváros forgatagából, igazi levegő belélegzése, fenyőerdők, hegyek, patak, forrás, miegymás. Bár az az igazság, -és én ezt fölöttébb szomorúnak tartom- hogy Aranyoson már annyi villa meg hotel épült, hogy nehéz lesz elvonatkoztatni a város jellegtől. Szerencsére, ez a jelenség inkább csak a főút környékén látható, mert természetesen a kocaturisták nagy része segget mereszteni megy a hegyekbe. Nem is bánom, mert milyen lenne már a Nagy Biharhoz eljutni, sorban állva, cédulát tépkedve az elsőbbségért...






Egyébként én ezt a korcs 40 fokos nyarat nem nevezném igazi nyárnak. Az ember megrohad odakint és a napsugarak is bio-centrifugaként működnek. Mondjuk ezen úgysem segítenek világmegváltó gondolataim, szóval evvan.
Hogylétemről nem tudok sok érdekeset közölni. Mostanság inkább mások hogylétére irányul figyelmem és mitagadás, ez sokkal több fejfájást okoz, mert magamon ugyan tudok segíteni, de ha a másik nem kér tanácsot, sőt, mindinkább magába fojtja, akkor jómagam csak sajnákozó külső szemlélő szerepében csóválhatom a fejem. És nem jó ez. Rá kéne már jönni, hogy mi a különbség aközött, hogy nem panaszkodok ÉS magamba fojtok mindent /nem traktállak titeket a saját gondjaimmal/ kijelentés alatt. Nem tudom, erre az ember maga kell rájöjjön. Az észérv csak ritkán talál célba.

Nos, akkor jelenleg ennyi. Szépjó napot, meghintve felhővel.

No comments:

Post a Comment