June 29, 2011

Neszesemmifogdmegjól.

Felháborítóan nagy oktalanságnak tartom az úgynvezett gazdagodj-meg-gyorsan-az-Internet-segítségével típusú szemfényvesztéseket. Valamint hajmeresztően zavaró, hogy annyian bedőlnek neki. Álbölcselettel, óriáskarakterrel formázott mondatokkal teletűzdelt weblapok terjesztik az ígét, elég pár kattintás és milliomos leszel, de előtte még azt is megtudhatod, mi az élet értelme, vagy mi a siker titka és mennyi bátorság szükséges belevágni...gondolom ehhez külön algoritmus is letölthető.
S akkor találunk még ilyen-olyan professzorok(naggyon híres) által írott, hangzatos című tanító-könyveket, na ja-mondom én- tereljük a nyájat. Persze könnyen hozzáférhetünk amúgy a motiváció szinte már eposzi kellékeihez is. Aztán ott vannak a költői kérdések, amelyek kisbolygóméretű sziklákat gördítenek el(na nem a Rolling Stones) az ember kisagyában, hogy olvass tovább, idióta, hát nem adsz esélyt magadnak?!
         Mert végtére is van mindezeknek gyakorlati haszna? Vagy csak az emberek hülyítése megy játsszi könnyedséggel, csalfa, vak reményeket lobogtatva a gyanútlanul vágyakozók előtt?
Nos, szerintem ja. Mert ez egy hanta.

No comments:

Post a Comment